WERBUNG

Quelle: Alexander Dittrich von Pixabay

Schlesische Kartoffelklöße - Rezept von Agata

Die Schlesischen Kartoffelklöße haben stets eine knusprige, aber doch weiche Textur, die jedes Gericht perfekt ergänzt.

WERBUNG

Zutaten

Anzahl Portionen
4
  • 112 kg mehlig kochende Kartoffeln Hinzugefügt zu
  • 125 g Kartoffelmehl Hinzugefügt zu
  • 1 Eier (Gr. M) Hinzugefügt zu
  • 1 TL Salz Hinzugefügt zu
WERBUNG

Zubereitung

90 min.
1. Schritt

Zemiaky uvaríme v osolenej vriacej vode do mäkka, asi 20 minút. Keď sú zemiaky uvarené, scedíme vodu a necháme zemiaky mierne vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme zemiakovú múku, vajce a soľ a všetko spolu dôkladne premiešame.

2. Schritt

Zo zmesi vytvarujeme guľky, ktoré varíme v osolenej vriacej vode 15 minút. Schlesische Kartoffelklöße sú hotové, ak vyplávajú na povrch.

Die neuesten Rezepte

Die neuesten Rezepte

Reels

Neu